Otežan saobraćaj

Vozači oprez: Ne krećite na put bez zimske opreme

22.10.2014. 14:58 0

Sniježne padavine izazvale su otežano odvijanje saobraćaja u BiH. Iz BIHAMK-a skreću pažnju na dionice preko planinskih prevoja, gdje ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, piše bh. novinska agencija Patria.

Izdvajamo dionice: Bugojno-Kupres (Koprivnica), Glamoč-Mlinište, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (preko Makljena), Resanovci-Drvar i Sarajevo-Olovo (preko Nišića).

 

- Snijeg pada i u nižim područjima Bosne, ali se ne zadržava na kolovozu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Iako zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme stupa na snagu 15.11. vozače koji putuju preko planinskih prevoja upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme - saopćeno je iz BIHMK-a.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.