maglajinfo.com
vijesti bih 660

Vozači oprez: U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po mokrom i klizavom kolovozu

24.05.2015. 15:48 0

Saobraćaj se zbog kiše na većini putnih pravaca u BiH odvija po mokrom i klizavom kolovozu pa vozače pozivamo na pojačan oprez, saopćeno je danas iz BIHAMK-a.

Na dionicama gdje se izvode radovi moguće su i povremne kraće obustave.

Na autoputu A-1 Zenica jug-Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju (košenje trave u razdjelnom pojasu), tako da se saobraćaj na dionici Visoko-Podlugovi, u dužini od 3 km, preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom. 

Zbog održavanja brdske auto trke, danas do 15 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na dijelu regionalnog puta R-446a Sarajevo-Jahorina od mjesta Klek (skretanje za naselje Tilava), prema Jahorini do mjesta Tvrdimići u dužini od 5,5 km.

Povodom održavanja kulturne manifestacije “Tour  de Culture”na magistralnim putevima M-6 i M-17 (dionica Počitelj-Čapljina-Žitomislić-Blagaj-Mostar) saobraćaj se odvija usporeno uz mogućnost kratkotrajnih obustava. Učesnike u saobraćaju molimo da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 15 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.