maglajinfo.com
vijesti bih 630

Vozi se po mjestimično vlažnom kolovozu, poledica u planinskim predjelima

12.12.2015. 12:50 0

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu i umjeren promet vozila.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila. U južnim krajevima naše zemlje saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu.

Na magistralnom putu M-17 smjer Zenica-Žepče (u mjestu Želeća) saobraćaj se odvija jednom trakom, dok se u suprotnom smjeru Žepče-Zenica saobraćaj i dalje odvija obilaznicom, kroz naselje Rakovica. Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve:  M-17 Stup-Rajlovac, M-16.2 Jablanica-Prozor, M-17 Stup-Blažuj i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Na graničnim prelazima  zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.