maglajinfo.com
vijesti bih 1076

Vrijeme za vikend: Povećana naoblaka, zahlađenje i nove padavine

27.11.2015. 23:42 0

U subotu, 28.11.2015. u Bosni pretežno oblačno, sa slabim snijegom prije podne.

U Hercegovini prije podne oblačno, a u drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nestabilno i tmurno vrijeme praćeno povećanom naoblakom, zahlađenjem i padavinama, kod astmatičara, reumatičara i osoba sa psiho smetnjama će pojačati tegobe vezane za njihove bolesti. Drugi dio dana, izraženije sa dolaskom noći, uz postepeno smirivanje i biometeorološke prilike će se popraviti, stoga će mnogi osjetiti olakšanje.

U nedjelju, 29.11.2015. u Bosni i Hercegovini prolazno naoblačenje sa zapada. U Bosni se očekuje kratkotrajan snijeg, padavine će u ranim jutarnjim satima do sredina dana prebaciti sa zapada prema istočnim područjima. U Hercegovini bez padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo.Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

Pod uticajem stabilnijeg vremena, biometeorološka prognoza će biti relativno povoljna. Problemi kod osjetljivih osoba mogući su usljed nižih temperatura, stoga bi se trebali na primjeren način zaštititi od hladnoće i planirati boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana. Opšta slike će se postepeno popravljati.

U ponedjeljak, 30.11.2015. u Bosni umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Biometeorološke prilike će biti povoljnije. Nakon hladnog jutra tokom dana će temperature porasti. Uz više sunca, većina populacije će se osjećati ugodnije, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno popraviti. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.