maglajinfo.com
vijesti bih 372

Vremenska prognoza

Za vikend u Bosni oblačno sa slabim snijegom, u Hercegovini oblačno

3.01.2019. 10:11 0

Meteorolozi za danas u Bosni predviđaju oblačno vrijeme sa snijegom, a očekivana visina novog snježnog pokrivača je od dva do 10, u planinskim djelovima do 15 centimetara. U Hercegovini se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a oblačno sa slabim snijegom na sjeveru Hercegovine.

Puhaće vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura većinom će biti između -9 i -3, na jugu zemlje do jedan stepen, a najviša dnevna uglavnom između -6 i -1, na jugu zemlje od dva do četiri stepena.

Prognoza za naredne dane

U petak, 4. januara, u Bosni se očekuje oblačno sa slabim snijegom, dok je očekivana visina novog sniježnog pokrivača od dva do 10, u planinskim djelovima do 15 centimetara.

U Hercegovini većinom malo do umjereno oblačno i oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura između -6 i -2, na jugu zemlje od dva do četiri stepena.

Prvog dana vikenda u Bosni će ponovo biti oblačno vrijeme sa slabim snijegom, dok na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša.

U Hercegovini djelimično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura većinom između -10 i -5, na jugu zemlje do -2, a najviša dnevna između -4 i dva, na jugu zemlje do pet stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.