'Zajednički napor': OS BiH i EUFOR saniraju štete od poplava

30.05.2014. 12:02 0

Višednevna operacija Zajednički napor - 14, u kojoj će učestvovati Oružane snage BiH i EUFOR u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH, počet će 6. juna, kao pomoć mještanima poplavljenih područja u saniranju šteta od poplava, piše Fena.

Kako javlja portal Radiosarajevo.ba, u ovoj akciji će učestvovati oko 1.200 vojnika Oružanih snaga BiH i 600 pripadnika EUFOR-a, sa helikopterskim jedinicama, 200 kamiona, 34 građevinske mašine, 50 kontejnera za smještaj evakuiranog stanovništva, a na raspolaganju će imati i dva pontonska mosta, najavljeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

Vršit će se čišćenje terena, dostava hrane, deratizacija, dezinsekcija na tri pravca: područja zahvaćena poplavama u tokovima rijeka Bosna, Sava i Drina.

 

Ministarstvo sigurnosti BiH uputilo je poziv entitetskim i civilnoj zaštiti Brčko Distrikta, da dostave podatke Operativno-komunikacijskom centru BiH 112 o lokacijama i vrsti potrebne pomoći, kako bi se pripremio plan i iskoristilo prisustvo vojnika i mehanizacije za sanaciju nastalih šteta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.