maglajinfo.com
vijesti bih 1631

Zakoni i propisi u sektoru zaštite okoliša tema okruglog stola u Lukavcu

31.01.2017. 17:05 0

Prvi od okruglih stolova koje organizira Nacionalni demokratski institut u Bosni i Hercegovini (NDI BiH) bit će održan sutra u Lukavcu, o temi primjene postojećih zakona i propisa u sektoru zaštite okoliša.

Nacionalni demokratski institut u Bosni i Hercegovini (NDI BiH), u sklopu svoga rada, realizuje niz okruglih stolova širom Bosne i Hercegovine sa ciljem povezivanje različitih općina/opština iz Federacije BiH i Republike Srpske na teme od zajedničkog interesa, a uz želju da će kroz ovakav vid povezivanja različiti akteri imati priliku da otvore dijalog o bitnim pitanjima za građane i građanke Bosne i Hercegovine.

NDI BiH i Općina Lukavac će biti domaćin prvog okruglog stola koji će se održati u srijedu, 01. februara 2017. godine u 12:00 sati u hotelu Lukavac, ul. Trg slobode bb, 75300 Lukavac na temu: “Primjena postojećih zakona i propisa u sektoru zaštite okoliša”.

Moderator skupa će biti prof.dr. Edin Delić, načelnik Općine Lukavac, a pozvani učesnici su načelnici/gradonačelnici i vijećnici sljedećih općina/opština i gradova: Zenice, Kaknja, Tuzle, Maglaja, Lukavca, Novog Grada, Broda i Sarajeva; predstavnici federalnog Ministarstava za okoliša i turizam FBiH i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u RS, te nevladinih organizacija iz oblasti zaštite okoliša.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.