zenit.ba
vijesti bih 1693

Prvo radno iskustvo

Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK uposlio 56 pripravnika

22.04.2014. 10:31 0

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona danas je upriličio svečanost povodom potpisivanja ugovora između Zavoda zdravstvenog osiguranja i 56 pripravnika koji su primljeni u skladu sa Programom jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013.

U 2013. godini primljeno je ukupno 19 pripravnika, diplomiranih pravnika i ekonomista. Na osnovu Programa podsticaja zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba u 2013/2014 iz sredstava Vlade ZE-DO kantona u Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK primljeno je ukupno 18 pripravnika na period od dvanaest mjeseci”, istakao je Senaid Begić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK.

 

Na osnovu “Programa jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo”, a koji finansira Federalni zavod za zapošljavanje u Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK na period od dvanaest mjeseci primljeno je ukupno 56 pripravnika.

 

“U Zavod zdravstvenog osiguranja Zenica primljeno je ukupno 34 pripravnika, od toga devetnaest diplomiranih ekonomista i petnaest diplomiranih pravnika, dok je preostalih 22 priliku za prvo radno iskustvo dobilo u ostalih 11 općina Zeničko-dobojskog kantona”, rekao je Begić.

 

Primljenim pripravnicima će biti obezbijeđena plaća u iznosu od 400 KM, te topli obrok od 9 KM dnevno, a bit će pokriveno i 75 posto putnih troškova, te drugih naknada.

 

Podsjetimo, Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) je za realizaciju ovog programa osigurao 8.600.000 KM, a programom je bilo obuhvaćeno oko 2.400 osoba.

 

Cilj ovog Programa je da mladim nezaposlenim osobama bez radnog iskustva u struci, dobi do 30 godina bude omogućeno stručno osposobljavanje za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva u zvanju/zanimanju za koje su se školovale, te na taj način ojača njihova konkurentnost na tržištu rada.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.