maglajinfo.com
vijesti bih 963

Završen mirni protest građana Zenice: "Kartonski" čovjek simbolično će nadgledati rad vlasti

7.02.2015. 14:51 0

Oko 50 građana Zenice okupilo se danas na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, gdje su obilježili godišnjicu protesta građana održanih 7. februara 2014. godine.

Oko 50 građana okupilo se na gradskom trgu u Zenici da obilježi prošlogodišnje proteste protiv vlade.

 

Glasnogovornica Plenuma građana Zenice je kazala kako se zahtjevi prisutnih nisu promijenili, ali metod iskazivanja nezadovoljstva jeste.  

 

„Danas obilježavamo godišnjicu prošlogodišnjih protesta. Ciljevi su nam isti, ali metod nam se promijenio, a to je veoma važno jer nam je prošla metoda nanijela samo štetu. Do promjena mora doći, makar na štetu Vlade. Naravno, to nije jednostavno, jer to znači da oni moraju sjeći granu na kojoj sjede“, kazala je Bajramović.

 

Nakon obraćanja prisutni su se uputili prema Trgu Bosne i Hercegovine gdje će ispred zgrade gradske uprave Grada Zenice postaviti kartonsku skulpturu čovjeka koji će "nadgledati" rad vlasti.

 

Pripadnici MUP-a ZDK u Zenici bili su u pripravnosti, ali do nereda nije došlo, javio je iz Zenice reporter našeg portala. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.