Projekat finansira Ambasada SAD

Završena prva faza Eko kampanje ''Čista rijeka Bosna''

18.10.2018. 12:46 0

Jačanje ekološke svijesti kroz projekt ''Čista rijeka Bosna'' sastavni je dio obimnije aktivnosti a to je ponovno uspostavljanje ekoloških i turističkih standarda u dolini rijeke Bosne.

- Ponovno uspostavljanje standarda zahtijeva kontinuirani, uravnoteženi stvaralački rad i saradnju zainteresovanih pojedinaca, udruženja, klubova, društava, predstavnika lokalnih uprava, institucija, preduzeća i ustanova - saopćeno je iz ROTOR-organizacija za razvoj turizma regije iz Doboja.

Akcija čišćenja u lokalnim zajednicama u slivu rijeke Bosne tokom ljeta bile su okosnica eko kampanje “Siđimo do rijeke. Budimo dio rješenja a ne zagađenja” i postavljanja eko-turističkih bilborda uz glavnu saobraćajnicu, linkovi web platforme i aplikacije za mobilne telefone CRB, dostavljeni su svim lokalnim upravama, koje su ih proslijedile internet oglašivačima i eko-akterima na svojim područjima.

Putem web platforme www.cista-rijeka-bosna.org i aplikacije za mobilne telefone stanovništvo ima priliku informirati se o partnerima u projektu, a i da prijavi nelegalnu deponiju otpada na području doline rijeke Bosne.

Projekat „Čista rijeka Bosna“ finansira Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini, a implementira se do kraja 2018. godine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.