maglajinfo.com
vijesti bih 548

BIHAMK

Zbog intenzivnih padavina proglašeni zimski uvjeti za vožnju

9.12.2017. 15:38 0

Zbog intenzivnih padavina u većem dijelu BiH proglašeni su zimski uslovi za vožnju. Na dionicama preko planinskih prevoja za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca, a sva vozila koja ne posjeduju adekvatnu zimsku opremu isključuju se iz saobraćaja.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Olovo na dionici Čevljanovići-Nišići, trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila s prikolicom i šleperi. Posebno otežano saobraća se i na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Tuzla u mjestu Previle, gdje često dolazi do zastoja.

U sjeverozapadnim krajevima, kao i na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova, povremeno su jači udare vjetra.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Pojačan je promet vozila u oba smjera na GP Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.