maglajinfo.com
vijesti bih 1039

Zbog većeg odrona ponovo obustavljen saobraćaj na putu Žepče-Nemila

6.03.2015. 16:07 0

Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-17 Žepče-Nemila (Begov Han) iz pravca Žepča otežano je odvijanje saobraćaja za sve kategorije vozila, dok se saobraćaj iz pravca Zenice za putnička vozila i dalje odvija otežano preko mjesta Kovanići a teretna vozila se propuštaju u intervalima magistralnim putem M-17, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Livno-Šuica-Kupres, Šuica-Tomislavgrad-Posušje i Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo. 

 

Sniježni nanosi otežavaju odvijanje saobraćaja i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, gdje je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na dionici magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled), kao i na dionici M-19.3 Sokolac-Rogatica. 

 

"I dalje upozoravamo na sve dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, kao i mjestimično jak vjetar, otežavaju njihov rad. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu", navode iz BIHAMK-a. 

 

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Kakanj ima ugaženog snijega na kolovozu, dok je kolovoz na dionici A-1 Kakanj-Tarčin pretežno mokar. Na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi se po pretežno suhom kolovozu.

 

Zbog sniježnih nanosa u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine (područje Crne Gore), tako da je trenutno u prekidu saobraćanje na GP Hum-Šćepan Polje. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.