ZDK: Plate budžetskim korisnicima, stipendije, naknade porodiljama do kraja decembra?

25.12.2014. 23:44 0

Ministrica finansija Zeničko dobojskog kantona Sabina Heljić potvrdila je danas u izjavi za RTV Zenica da bi već sutra mogla biti prebačena kreditna sredstva tranše MMF-a,u iznosu od 5,6 miliona konvertibilnih maraka o čemu je data saglasnost na sinoćnjoj sjednici kantonalne skupštine.

- U stalnom sam kontaktu sa federalnim ministrom finansija koji je danas odsutan zbog blagdana, tako da bi pomenuta sredstva za ZDK sutra mogla biti doznačena.

 

- Ako se to realizuje, Vlada ZDK spremna je do kraja decembra isplatiti još jednu mjesečnu naknadu majkama - porodiljama kao i ratu studentskih stipendija.

 

- Pored toga, planirana je i isplata drugog dijela regresa budžetskim korisnicima, te kompletan iznos socijalnih davanja za jedan mjesec,dodala je ministrica Heljić.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.