ŽFBiH: Apel građanima da ne prelaze prugu na 'divljim prelazima'

17.01.2014. 19:02 0

ŽFBiH apeluju na sve građane da ne prelaze prugu na nedozvoljenim mjestima i da ne prave sami takozvane 'divlje prelaze'.

Iako su pružni prelazi Željeznica FBiH uredno i jasno obilježeni, ljudisvakodnevno prelaze otvorenu prugu na nedozvoljenim mjestima i na taj način ugrožavaju i vlastite i tuđe živote.

 

Zaustavni put jednog voza je 1000 metara, što znači da mašinovođa nije u mogućnosti momentalno zaustaviti voz u trenutku kad opazi neovlašteno kretanje prugom.

 

ŽFBiH apeluju i na državne organe, odnosno, federalno i kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova da i u praksi, a ne samo pravno-formalno, počnu sankcionisati prelaske pruge na nedozvoljenim mjestima, na isti način, na koji to već decenijama rade, kada pješaci pretrčavaju cestu na crveno ili autoput.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.