Žuti meteoalarm za cijelo područje BiH

21.10.2014. 23:55 0

Nakon razdoblja lijepog vremena uslijedit će oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama i u nižim dijelovima se očekuje snijeg.

"Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite oprezni ako planirate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informisani o meteorološkim uslovima i izbjegnite moguće rizike", navodi se u opisu na web stranici Meteoalarma za BiH.

 

Tako meteorolozi za sutra najavljuju oblačno vrijeme sa kišom. Očekivana količina padavina se kreće od 20 do 45 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Na planinama se očekuje snijeg.

 

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u jutranjim satima sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između 4 i 10 °C, u drugoj polovini dana u padu. Na jugu Hercegovine jutarnje temperature zraka od 11 do 15 °C, a najviša dnevna temperatura zraka do 20 °C – kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.