maglajinfo.com
vijesti crna hronika 3318

A.E. iz Tešnja lišen slobode zbog pokušaja podmićivanja službenog lica

22.08.2016. 16:54 0

Policijska patrola Policijske stanice Tešanj u subotu, 20. augusta oko 18,40 sati je obavljajući poslove kontrole učesnika u saobraćaju, u naseljenom mjestu Jelah Polje, općina Tešanj, zaustavila moped marke ''KYMCO'', bez registarskih oznaka i prateće dokumentacije, kojim je upravljalo lice A.E., rođen 1998. godine, iz Tešnja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo mopedom prije sticanja prava za upravljanje istim.

Nakon što je policijska patrola pristupila sankcionisanju vozača A.E.  za počinjeni prekršaj, isti je prišao  policijskim službenicima i ponudio im novčanicu u apoenu od 20,00 KM,  kako isti ne bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i sankcionisali prijavljenog zbog počinjenog prekršaja.

O navedenom je odmah obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike Policijske stanice Tešanj za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

- Na licu mjesta je izvršen uviđaj i tom prilikom je od lica A.E. privremeno oduzeta sporna novčanica, koja će biti korištena kao dokaz u daljnjem postupku. Lice A.E. je lišeno slobode, nakon čega je privedeno u službene prostorije Policijske stanice Tešanj gdje je i zadržano i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, pojašnjavaju iz MUP-a ZDK. 

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, protiv lica A.E. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Davanje dara i drugih oblika koristi" iz člana 381. Krivičnog zakona FBiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.