maglajinfo.com
vijesti crna hronika 4293

Jedno lice privedeno u prostorije SIPA-e

Akcija SIPA-e u Maglaju: Oduzeta minsko-eksplozivna sredstva i vojna oprema

4.01.2017. 17:10 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak, 30. decembra pretresli su jedan stambeni objekat u Maglaju, saopćeno je iz ove Državne agencije za istrage i zaštitu.

Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje da je osoba koja koristi objekat počinila krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene.

Aktivnosti su provedene u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, s ciljem sprečavanja i otkrivanja terorističkih prijetnji.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto punjenje za protivtenkovsku nagaznu minu, dvije ručne bombe, sporogoreći štapin dužine 10 m sa detonatorskom kapislom, detonirajući štapin dužine jedan metar, dvije protivpješadijske mine „PPM3“  sa eksplozivnim punjenjem bez upaljača, jedno eksplozivno punjenje za protivpješadijsku minu i 17 metaka kalibra 7.62 mm.

Nakon pretresa, osoba koja koristi navedeni objekat privedena je u službene prostorije SIPA-e radi uzimanja izjave u svojstvu osumnjičene osobe.

Policijski službenici SIPA-e nastavit će preduzimati istražne mjere i radnje s ciljem dokumentiranja navedenog krivičnog djela. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.