maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1980

Tri slučaja kriminaliteta

Bilten MUP-a ZDK: U Kaknju, Tešnju i Doboj Jugu pronađena droga

10.11.2017. 15:02 0

Kako se navodi u biltenu MUP-a ZDK za 9. novembar na području Zeničko-dobojskog kantona zabilježena su tri slučaja kriminaliteta.

U Kaknju je 9. novembra 2017. godine, u 01,30 sati, u mjestu Čatići, od strane službenika uniformisane policije izvršena kontrola putničkog motornog vozila marke „Ford Fiesta“, registarskih oznaka A38-E-237, kojim je upravljalo lice K.T., iz Kaknja. Izvršenim pregledom vozila i lica u vozilu, kod suvozača L.O., iz Kaknja, je pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Pored lokalnog puta u mjestu Raduša istog dana u 11,50 sati, od strane službenika uniformisane policije uočeno je zaustavljeno putničko motorno vozilo marke "VW Bora", registarskih oznaka J08-K-282, u kojem se na mjestu vozača nalazilo lice R.M., dok se na mjestu suvozača nalazilo lice D.A., iz Tešnja. Prilikom kontrole, u unutrašnjosti vozila je pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, za koju je utvrđeno da pripada licu R.M. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Kako dalje stoji u biltenu na parking prostoru u mjestu Mravići, općina Doboj Jug od strane službenika uniformisane policije je uočeno zaustavljeno putničko motorno vozilo marke "Seat", registarskih oznaka A26-E-455, u kojem se na mjestu vozača nalazilo lice T.A., dok su se u vozilu nalazila lica M.A. i B.A., oba lica iz Tešnja. Tom prilikom, lice T.A. je odbacilo pvc vrećicu sa sadržajem biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici su navedena lica lišili slobode, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Na području Kantona u toku jučerašnjeg dana dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.