Bjegunac Bureković uhapšen

11.04.2014. 10:21 0

Pripadnici Policijske uprave Zenica tokom noći su locirali, a potom i uhapsili Nermina Burekovića Njonju, osuđenika iz Kazneno - popravnog doma Mostar, koji je jučer oko 11 sati pobjegao iz vozila sudske policije u Zenici.

Kako saznajemo, nije bilo povrijeđenih tokom hapšenja, a za sada nema informacija hoće li Bureković (33), inače iz Zenice, biti transportovan nazad u mostarski zatvor ili će biti donesena odluka da bude prebačen u bolje čuvani, zenički zatvor.

 

Podsjećamo, Bureković je u četvrtak bio dovezen iz Mostara u pratnji Sudske policije FBiH zbog izricanja presude u slučaju ugrožavanja sigurnosti prijetnjama članu šire porodice. Nakon presude i izlaska iz Općinskog suda, Bureković je iskoristio nepažnju pripadnika Sudske policije FBIH, te u transportu u gradu Zenici pobjegao iz zadnjeg dijela vozila.

 

Potraga za njim je trajala više od 13 sati, a policija za sada nije objelodanila gdje je tačno pronađen i je li imao pomagače u skrivanju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.