maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1641

Teška krađa iz magacina CZ Maglaj: Ukradeno vatreno oružje i neutvrđena količina municije

6.02.2015. 17:24 0

Dana 05.02.2015. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj je prijavljeno izvršenje krivičnog djela teške krađe iz magacina Civilne zaštite Maglaj, odakle je otuđeno vatreno oružje marke „Škorpion“, dvije ručne bombe i neutvrđena količina puščane municije, koje oružje i municija su dobrovoljno predati u proteklom periodu od strane građana.

Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok su policijski službenici poduzetim aktivnostima po navedenoj prijavi došli do informacija o mogućem izvršiocu navedenog krivičnog djela, a radi se o licu H.M. iz Maglaja. H.M. je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

 

Dana 05.02.2015. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj putem telefona obratio se uposlenik JP „BH Telecom“, te prijavio da su dana 04.02.2015. godine, u mjestu Liješnica, nepoznata lica oštetila telefonski kabal, a potom isti i otuđila. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj, dok su operativnim radom na terenu pronađena lica T.A. i H.M., oba iz Maglaja, za koja su postojale sumnje da su izvršioci navedenog krivičnog djela. Nad licima je zavedena kriminalistička obrada. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.