DOBOJ: Pokušaj paljenja američke i zastave BiH

27.03.2015. 21:20 0

Policiji je u Doboju jutros oko 9.10 sati odgovorna osoba u Američkom kulturnom centru u tom gradu prijavila da je uočila da je tokom noći nepoznata osoba ili više njih pokušala da zapali zastavu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i zastavu Bosne i Hercegovine - potvrdila je glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović.

Policija je odmah izašla na mjesto događaja i izvršila uviđaj.

 

"Utvrđeno je da su izvršilac ili više njih, uz pomoć podesnog predmeta na kojem se nalazio zapaljeni komad tkanine, pokušali da zapale zastave koje se nalaze na objektu Američkog kulturnog centra", pojasnila je Stanimirović. 

 

Tada je došlo do nagorijevanja obiju zastava. 

 

O navodima iz prijave i utvrđenim činjenicima policija je obavijestila dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Doboju, koji je ovaj slučaj okvalifikovao kao oštećenje tuđe stvari. 

 

Tužilac se izjasnio da se ovo krivično djelo može precesuirati po prijedlogu oštećenog, te su iz policije odgovornim osobama u Američkom kulturnom centru uručili obrazac prijedloga za krivično gonjenje. 

 

Policija iz RS-a intenzivno traga za počiniocima ovog krivičnog djela.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.