Doboj: Vozač pokušao podmititi policajca s 10 KM

25.02.2016. 12:35 0

Policija u Doboju podnijet će izvještaj protiv vozača kamiona, E.B. iz Tuzle, zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita.

E.B., koji je bio za volanom teretnog vozila, zaustavljen je jučer prilikom kontrole saobraćaja na dijelu magistralnog puta Doboj-Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, na području grada Doboja.

- Prilikom davanja na uvid tražene dokumentacije, vozač E.B., koji nije imao vozačku dozvolu, u namjeri podmićivanja policijskog službenika da ne izvrši radnju koju je po zakonu dužan učiniti, dao na uvid potvrdu o registraciji vozila u koju je stavio novac u iznosu od 10 KM, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Protiv njega će, po dokumentovanju predmeta biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj, a na licu mjesta izdat mu je i prekršajni nalog zbog učinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.