maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1128

Identifikovani i procesuirani pljačkaši BP ''Piro-promet''

5.02.2016. 19:41 0

U subotu, 30. januara u 23,05 sati, u mjestu Tešanjka, općina Tešanj, od strane dva maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem- pištoljem, izvršeno je krivično djelo razbojništvo u prostorijama benzinske pumpe ''Piro-promet'' d.o.o. Tešanj, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od 2.500,00 KM.

Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu angažovani su policijski timovi na pronalasku  izvršilaca ovog krivičnog djela, a na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Tešanj.

U cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela poduzet je niz operativnih mjera i radnji na terenu, u saradnji sa službenicima Policijske stanice Usora, što je rezultiralo otkrivanjem i lociranjem izvršilaca i njihovim procesuiranjem. Naime, utvrđeno je da se u vezu sa izvršenjem ovog razbojništva mogu dovesti lica K.A., rođen 1997. godine, iz Usore i maloljetni A.K., takođe iz Usore.

Nad licima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, tokom koje su lica priznala izvršenje navedenog krivičnog djela. Takođe je poduzetim radnjama pronađen i oduzet sav otuđeni novac, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, protiv navedenih lica će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Razbojništvo" iz člana 289. KZ FBIH, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.