maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2840

Traje potraga

Intenzivirana potraga za Esadom Omersoftićem, rijeka Bosna pretražuje se čakljama

2.01.2018. 11:45 0

Intenzivirana je potraga za Esadom Omersoftićem koji je u noći sa nedjelje na ponedjeljak sletio automobilom u rijeku Bosnu u ulici Srebreničkih žrtava rata u Maglaju.

Veliki broj građana uključio se jutros u potragu za Esadom Omersoftićem, 19-godišnjim vozače Opel Astre koji je u noći sa nedjelje na ponedjeljak sletio u rijeku Bosnu u ulici Srebreničkih žrtava rata u Maglaju. 

Na mjestu nezgode jutros su prvi bili pripadnici PVJ Maglaj i brojni građani, a nakon toga u Maglaj su pristigli i jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom Kantonalne uprave za civilnu zaštitu, specijalizovana ronilačka jedinica MUP-a ZDK te pripadnici Federalne uprave civilne zaštite na čelu sa direktorom Fahrudinom Solakom.

Saša Kadrić

- Došli smo tu u Maglaj iz Zavidovića, krenut ćemo s jednim čamcom i pretraživat ćemo ovaj uži lokalitet gdje se nezgoda dogodila. Očekujemo dolazak još nekoliko timova. Nadamo se da će potraga biti uspješna. Danas ćemo raditi s čamcima i čakljama - izjavio je jutros Saša Kadrić, komandir jedinice za spašavanje na vodi i pod vodom Kantonalne uprave CZ-e iz Zavidovića. 

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak također je na terenu u Maglaju na mjestu gdje se nezgoda dogodila. 

Fahrudin Solak

- Jučer su kolege iz civilnih zaštita Općine Maglaj, Zavidovića i Kantonalne uprave radili ovaj posao ovdje, a jučer smo u razgovoru sa direktorom Kantonalne uprave dogovorili da dođu i naši ljudi na ovaj prostor, da probamo locirati tijelo nastradalog mladića. Od jutros traju pretrage na ovom prostoru i trenutno nemamo pokazatelja gdje bi tijelo moglo biti. Razgovaramo sa očevicima i svima onima koji nam mogu dati korisne informacije. Prikupili smo dovoljno informacija vezano za samu rijeku, za određene lokacije i virove, gdje ćemo detaljno pregledati. Rijeka na mjestu gdje se nezgoda dogodila i nije pretjerano duboka, možda do dva metra maksimalno. Sutra ujutro ćemo probati mjesto nezgode i sa roniocima pretražiti. Izuzetno je loša vidljivost, pada kiša i to nam otežava posao, ali nadam se da ćemo uspjeti što prije locirati tijelo nastradalog mladića - izjavio je Solak za Maglajinfo.com.

Na teren su pristigli i pripadnici specijalizovane ronilačke jedinice MUP-a ZDK koji su također spustili čamac u vodu te pretražuju obale i rijeku Bosnu s čakljama. 

Pretraga terena za Esadom Omersoftićem trajat će danas čitav dan, a ukoliko ne bude rezultata nastavit će se i sutra i narednih dana. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.