maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1327

Iscrtan ljiljan na ogradi dvorišta maglajskog svetišta: Slučaj nije prijavljen policiji

25.12.2019. 14:34 0

Na zvaničnoj Facebook stranici Svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića Maglaj jučer je objavljena fotografija dijela ograde koja ograđuje dvorište ovog maglajskog svetišta.

Na fotografiji se može primijetiti ljiljan koji je naknadno isrctan sprejom na jednom od stubova a u opisu fotografije stoji ''Šta reći na ovu poruku...''.

Obzirom da više informacija nije objavljeno o ovom slučaju detalje smo pokušali dobiti od nadležnih institucija kojima je ovaj slučaj trebao biti prijavljen.  

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona potvrđeno nam je da ovaj niti sličan slučaj nije prijavljen nadležnoj Policijskoj stanici u Maglaju.

- Obavještavamo vas da predmetni slučaj nije prijavljen Policijskoj stanici Maglaj - kratko je kazala glasnogovornica Uprave policije MUP-a ZDK Aldina Alić. 

Iz Kantonalnog tužilaštva ZDK također smo dobili informaciju kako dežurni tužilac nije obaviješten o ovom događaju. 

- Nakon konsultacije sa dežurnim tužiocem, obavještavamo vas da dežurni tužilac nije obaviješten o navedenom događaju - kazala je Mirna Poljac, viši stručni saradnik za odnose s javnošću u Kantonalnom tužilaštvu. 

Ovaj slučaj izazvao je velike reakcije javnosti a Maglajlije su osudile ovaj čin za koji se pretpostavlja da je počinila nepoznata osoba koja je tako pokušala isprovocirati vjernike katoličke vjeroispovijesti. 

Na pitanje ili konstataciju ''Šta reći na ovu poruku...'' Maglajlije su imale mnogo toga. 

- U ratu je nismo dirali, očuvali je bez obzira na sve da bi sad neki maloumnik ovo uradio i poistovjetio sve Maglajlije sa svojim primitivizmom. Hvala Bogu pa i ovi komentari dokazuju da nije uspio. Ovo će se brzo očistiti, ali ko je ovo uradio svoj obraz nikad očistit neće. Maglaj nije ovaj pojedinac. Svako dobro i uživajte u blagdanima - stoji u jednom od komentara. 

Među onima koji su osudili ovaj slučaj je i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić. Zanimljivo da je Mahmutagić na njegovoj zvaničnoj facebook stranici pozvao na brzu reakciju nadležnih organa te pronalazak počinitelja.

Reakcije nadležnih organa izgleda neće biti obzirom da slučaj nije prijavljen. Reagovale su zato Maglajlije koje su osudile ovaj čin a na tome će izgleda i završiti.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.