maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1749

Izvršenim pretresom stana u Zenici pronađena opojna droga

22.03.2017. 16:14 0

Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su u proteklom periodu, u saradnji sa službenicima Policijske stanice Crkvice, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima određenih lica iz Zenice, koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 21.03.2017. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršen je pretres stana koji koristi lice P.A., a tom prilikom u stanu je zatečeno i lice Č.E., oba lica iz Zenice.

Izvršenim pretresom stana i lica, kod lica Č.E. je pronađeno slijedeće: 169,20 grama praškaste materije upakovane u pvc foliju, 353,90 grama zeljaste materije, digitalna vaga za precizna mjerenja i 28 komada tableta.

Sporna materija i predmeti su fotografisani, izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice Č.E. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica: Č.E., rođen 1992. godine i P.A., rođen 1992. godine, oba lica iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je lice Č.E. počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, a lice P.A. krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 3. Krivičnog zakona FBiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.