maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2750

Izvršenim pretresom u Maglaju policijski službenici pronašli oružje i municiju

30.06.2016. 20:20 0

Operativnim radom na terenu ovlašteni službenici Policijske stanice Maglaj su došli do operativnih saznanja da lice B.F., iz Maglaja, nelegalno posjeduje vatreno oružje i municiju.

U cilju provjere tačnosti raspoloživih informacija, te dokumentovanja krivičnog djela, uz saglasnost nadležnog tužioca, od strane policijskih službenika dostavljen je zahtjev sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zavidovićima, za izdavanje naredbe za pretres kuće i   pratećih objekata koje koristi navedeno lice.

Dana 29.06.2016. godine, u poslijepodnevnim satima, po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, od strane službenika Policijske stanice Maglaj izvršeni su pretresi na dvije lokacije u Maglaju, kojom prilikom je izvršen pretres kuća, pratećih objekata i vozila koje koristi lice B.F. Izvršenim pretresima su pronađeni:  2 havarisana pištolja, 3 okvira za pištolj, 2 okvira za automatsku pušku, veća količina puščane i pištoljske municije, veći broj havarisanih dijelova za pištolje i puške različitih vrsta i kalibara, 2 bajoneta, 2 mača i 1 tromblonski nastavak za automatsku pušku. Pronađeno oružje i municija su privremeno oduzeti.

Lice B.F. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, Policijska stanica Maglaj će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.F., rođenog 1960. godine, iz Maglaja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.