maglajinfo.com
vijesti crna hronika 7526

Jedan Maglajlija smrtno stradao, drugi teško povrijeđen u nesreći kod Žepča

5.10.2016. 14:08 0

Dvije osobe su smrtno stradale u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko sedam sati dogodila na magistralnom putu M-17, u dijelu koji prolazi kroz naseljeno mjesto Golubinja kod Žepča.

U ovoj saobraćanoj nesreći sudjelovala su dva teretna motorna vozila, "mercedes" registarskih oznaka T41-M-170 i vozilo "vw" registarskih oznaka E75-T-296.

Od zadobijenih povreda na licu mjesta poginuli su vozač kombija (V.M.) iz Čitluka i suvozač u teretnom vozilu Mercedes (H.V.) iz Maglaja.

Teže tjelesne povrede zadobio je vozač teretnog vozila (E.Š.) iz Maglaja, dok je drugi suvozač  u Mercedesu (S.M.) također iz Maglaja zadobio lakše tjelesne povrede.

- Kod pacijenata M.S. (1968.) iz Maglaja nadležni ljekari su konstatovali teške tjelesne ozljede u vidu povrede glave sa prelomom kostiju lica, povrede grudnog koša sa prelomom grudne kosti i rebara i ključne kosti i sa prelomom desne noge. Pacijent se trenutno tretira u Odjelu za urgentnu medicinu. Kod pacijenata Š.E. (1978.) iz Maglaja nadležni ljekari su konstatovali teške tjelesne ozljede u vidu povrede grudnog koša sa prelomom grudne kosti i rebara i prelomom obje natkoljenice i lakše povrede glave. Pacijent je nakon obrade u Odjelu urgentne medicine primljen u Službu za ortopediju i traumatologiju radi daljeg medicinskog tretmana. Oba primljena pacijenta su van životne opasnosti, kazali su iz KB Zenica. 

Na mjestu gdje se dogodila  saobraćajna nesreće pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP ZDK-a sa dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva obavili su uviđajne radnje, a po završetku istražnih radnji znati će se više o uzroku ove teške saobraćajne nezgode.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.