maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2683

U operativnoj akciji ''Plaža'' uhapšene dvije osobe, jedan osumnjičeni lišen slobode u Kosovi kod Maglaja

7.08.2016. 16:09 0

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, u petak su uhapsili S.Č. iz Sarajeva, a dan poslije uhapšen je i M.V. iz Teslića, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo ''Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga''.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZE-DO kantona, u petak su oko 15.00 sati na magistralnom putu u mjestu Kosova, opština Maglaj, FBiH, izvršili kontrolu vozila hyundai-accent kojim je upravljao G.G. iz Sarajava, sa kojim se kao suvozač nalazio S.Č. iz Sarajeva.

Na osnovu pribavljene naredbe Kantonalnog tužilaštva ZE-DO kantona izvršen je pretres vozila i osobe S.Č., kod koga je pronađena i oduzeta najlonska vrećica sa marihuanom ukupne težine 9,8 grama, mobilni telefon i novac u iznosu od 5.000 KM, za koji se sumnja da potiče iz krivičnog djela.

Suvozač S.Č. i vozač G.G. uhapšeni su, a nakon izvršene kriminalističke obrade po nalogu Tužilaštva G.G. je pušten na slobodu.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Teslić, jučer su izvršili pretres kuće koju kao član porodičnog domaćinstva koristi M.V. iz Teslića, prilikom čega su pronađena i oduzeta dva paketića marihuane ukupne težine 12 grama.

Prilikom pretresa putničkog vozila vlasništvo M.V. pronađen je i oduzet mobilni telefon koji se može koristiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osoba M.V. je uhapšena. Od iste osobe je u četvrtak  oduzeto 500 grama skanka, koji se nalazio ispod sjedišta suvozača M.V. u putničkom vozilu audi 80 koje je zaustavljeno i kontrolisano na regionalnom putu u mjestu Kamenica, opština Teslić.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, S.Č. i M.V. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu jučer predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.

Navedene aktivnosti sprovedene su u sklopu operativne akcije pod kodnim nazivom Plaža, koja je realizovana u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Doboj, Kantonalnim Tužilaštvom ZE-DO kantona i policijskim službenicima MUP-a ZE-DO kantona.

U operativnoj akciji Plaža pronađeno je i oduzeto ukupno 521, 8 grama skanka, novac za koji se sumnja da potiče iz krivičnog djela, mobilni telefoni i SIM kartice koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.