maglajinfo.com
vijesti crna hronika 3004

Jedno lice uhapšeno zbog upotrebe vatrenog oružja

31.01.2017. 17:35 0

Dežurna služba Policijske stanice Centar danas u 10,55 sati je obavještena da je u Blatuši, Grad Zenica, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Nakon zaprimljene dojave na lice mjesta su odmah upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene dojave, te obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

Uviđajnim i drugim radnjama poduzetim od strane policijskih službenika utvrđeno je da je lice Đ.B., rođeno 1994. godine, iz Zenice, upotrijebilo vatreno oružje prema licu K.A. iz Zenice, kod kojeg su u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane lakše tjelesne povrede.

Preduzimajući operativne mjere i radnje na terenu u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je izvršeno ovo krivično djelo policijski službenici Policijske uprave I su neposredno nakon upotrebe vatrenog oružja locirali i lišili slobode lice Đ.B. iz Zenice, koje je sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave  I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Uviđajnim radnjama na mjestu na kojem je došlo do upotrebe vatrenog oružja rukovodio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.