maglajinfo.com
vijesti crna hronika 7963

Kantonalna bolnica Zenica: Preminuo pacijent S.E. rođen 1954. godine

26.07.2016. 11:47 0

Jedna osoba, koja je povrijeđena u jutrošnjoj eksploziji u firmi Natron-Hayat Maglaj, u Kantonalnu bolnicu Zenica je dovezena bez znakova života s vidnim opekotinama čitavog tijela, a posebno glave i grudnog koša s prijeda - kazali su iz Odjela za odnose s javnošću JU Kantonalna bolnica Zenica.

Navode da je u Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica jutros od 08.25 do 08.55 sati primljeno sedam pacijenata s povredama koje su zadobili na radnom mjestu u fabrici "Natron" Maglaj pri jakoj eksploziji.

Prvi pacijent S.E. (1954.) je dovezen bez znakova života s vidnim opekotinama čitavog tijela.

Pacijent Š. A. (1980.) je imao ozbiljne opekotine lica i ruku i nakon obrade je premješten u Odjel plastične hirurgije radi daljeg medicinskog tretmana.

- Ostalih pet pacijenata se zasad opservira u Odjelu urgentne medicine radi tegoba sa respiratornim sistemom, očima i mjestimičnim opekotinama po licu i rukama - kažu u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.