Kod B.S. iz Tešnja pronađena opojna droga

8.12.2015. 14:37 0

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te procesuiranju lica koja čine navedena krivična djela, policijski službenici Policijske stanice Tešanj došli su do određenih operativnih saznanja da se lice B.S. može dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, dana 04.12.2015. godine, u ulici Titova u mjestu Jelah, izvršen je pretres kuće koju koristi navedeno lice. Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli šest smotuljaka od pvc folije sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „Speed“. Sporna materija je privremeno oduzeta i bit će predmet vještačenja.

Nakon završenog pretresa, lice B.S. je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Tešanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Tešanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv B.S., rođene 1982. godine, iz Tešnja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stava 1. Krivičnog zakona FBiH, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.