Kretao se kolovozom u ulici Svetog Save

Doboj: Kod pješaka V.V. sa područja općine Maglaj izmjereno 2,02 promila alkohola u krvi

4.01.2016. 18:17 0

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj tokom vikenda iz saobraćaja je isključeno i lišeno slobode zadržavanjem do otrežnjenja 10 osoba zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Za devet osoba je alkotestiranjem utvrđeno da su upravljale vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu sa više od 1,00 gr/kg.

Kod pješaka V.V. s područja općine Maglaj, u Federaciji BiH, koji se kretao kolovozom u ulici Svetog Save u Doboju, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 2,02 gr/kg, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu (2,10 gr/kg) utvrđena je kod vozača D.P. sa područja grada Doboja koji je upravljao putničkim vozilom marke „Opel-Corsa“.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje ove osobe su puštene na slobodu, a izdati su im prekršajni nalozi i preduzete ostale zakonom utvrđene mjere i radnje za učinjene prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.