maglajinfo.com
vijesti crna hronika 693

MUP ZDK: Kontrolisano 1070 vozila, izdato 99 prekršajnih naloga zbog vožnje pod dejstvom alkohola

1.02.2016. 17:00 0

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 29.01. do 31.01.2016. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 1070 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je vozačima izdato 99 prekršajnih naloga zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Tokom akcije, kod 92 vozača je utvrđena alkoholiziranost, dok ih je 7 odbilo alkotestiranje.

Vožnja u alkoholiziranom stanju je čest uzrok saobraćajnih nezgoda naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama, te upozoravamo da će se i u narednom periodu vršiti pojačane kontrole sa ciljem sankcionisanja alkoholiziranih vozača.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.