Lice iz Maglaja otkupljivalo ukradene predmete koji su otuđivani na području Tešnja

28.02.2014. 20:23 0

Dana 26.02.2014. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske stanice Tešanj dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv: G.B., rođenog 1995., i I.S., rođenog 1989. godine, oba lica iz Tešnja, M.A., rođenog 1993. godine, iz Tešnja, H.Dž., rođenog 1990. godine, iz Maglaja.

Optužena su lica G.B., rođen 1995. godine, i I.S., rođen 1989. godine, oba lica iz Tešnja zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Teška krađa“ iz člana 287. stav 1. KZ FBiH, i krivično djelo „Krađa“ iz člana 286. stav 1. KZ FBiH. Također dostavljen je Izvještaj i optužena su lica M.A., rođen 1993. godine, iz Tešnja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. stav 1. KZ FBiH, te protiv lica H.Dž., rođenog 1990. godine, iz Maglaja zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Prikrivanje“ iz člana 300. stav 1. KZ FBiH.


Kako je utvrđeno, lica G.B., I.S. i M.A. su u vremenskom periodu avgust - decembar 2013. godine, učestvovala u izvršenju više krivičnih djela teške krađe i krađe na području općine Tešanj, kojom prilikom su vršila provale u stambene objekte, te tom prilikom otuđivala razne predmete.

 

Prvoprijavljeni G.B. se tereti za izvršenje četiri teške krađe i jednu krađu, I.S. za tri teške krađe i jednu krađu, a M.A. za dvije teške krađe. Otuđene predmete, čija vrijednost je procijenjena na preko 6.000,00 KM, prodavali su licu H.DŽ.

 

Operativnim radom na terenu, službenici Policijske stanice Tešanj su u proteklom periodu prikupljali informacije i saznanja, te uspješno rasvijetlili navedena krivična djela, a što je rezultiralo podnošenjem izvještaja Kantonalnom tužilaštvu Zenica protiv izvršilaca istih.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.