maglajinfo.com
vijesti crna hronika 3941

SIPA u Maglaju uhapsila bjegunca osuđenog zbog ratovanja u Siriji

23.08.2017. 17:57 0

Postupajući po potjernici Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i policijski službenici MUP-a ZDK danas su locirali i na području općine Maglaj uhapsili jednu osobu.

Navedenu osobu uhapsili su policijski službenici SIPA-e u okviru operativne akcije "Damask" 2014. godine zbog ratovanja u Siriji i pripadnosti terorističkoj grupi. Nakon provedenog postupka ona je pravosnažno osuđena, a budući da je bila nedostupna pravosudnim organima u BiH, Sud BiH je za njom raspisao potjernicu.

Iako se ne radi o izvornoj nadležnosti SIPA-e, a uzimajući u obzir da je borba protiv terorizma prioritet u njenom radu, u proteklom periodu SIPA je u saradnji s MUP-om ZDK poduzela niz operativnih mjera i radnji koje su rezultirale lociranjem i pronalaskom navedene osobe.

Pri tome, iz SIPA-e posebno ističu veoma uspješnu saradnju s EUFOR-om, kojem se zahvaljuju na pruženoj podršci. Uhapšena osoba predata je u poslijepodnevnima satima u nadležni zavod za provođenje krivičnih sankcija u Zenici.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.