maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1563

Oko 15,00 sati

Usred dana provalili u stan i otuđili dva laptopa te određenu količinu zlata i srebra

6.02.2016. 12:51 0

Jedno ili više nepoznatih lica jučer je u Ulici Abdulaha Mahmutagića u Maglaju usred dana provalilo u stan vlasništvo B.Č. Tom prilikom otuđena je određena količina zlata i srebra te dva laptopa.

Kako nam je kazao naš sugrađanin (identitet poznat redakciji), provala, odnosno teška krađa u njegov stan dogodila se oko 15,00 sati, a lopovi su ušli preko balkona. 

- Želim upozoriti sugrađane da budu na oprezu. U moj stan lopovi su ušli nakon što su razvalili balkonska vrata, u trenutku kada ja nisam bio tu, usred bijela dana, oko 15,00 sati. To znači da su pratili već nekoliko dana kada ja izlazim iz njega, kazao nam je sugrađanin.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su istražitelji Policijske stanice Maglaj. 

Prema informacijama kojima raspolaže portal maglajinfo.com ovo nije jedini slučaj od početka godine u kome lopovi provaljuju u stanove ili poslovne objekte na području našeg grada.

U dnevnim biltenima MUP-a ZDK tokom mjeseca januara na području općine Maglaj zabilježene su tri teške krađe i to sve u Ulici Sulejmana Omerovića Cara.

U četvrtak, 18. januara nepoznata lica iz stana u vlasništvu H.Z. otuđila su određenu količinu novca. Nekoliko dana ranije, 14. januara u istoj ulici provaljeno je u TC Konzum, a 28. januara i u prostorije firme ''Euro Centar 1 Europa - Trade''.

Građane stoga pozivamo na oprez te da ukoliko primijete neku nezakonitu radnju ili bilo šta sumnjivo pozovu policiju na broj 122. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.