Obimna akcija

Mješoviti timovi pripadnika MUP-a ZDK kontrolišu automobile i ugostiteljske objekte

19.02.2016. 21:50 0

Na širem području grada Zenice mješoviti policijski timovi MUP-a ZDK večeras realiziraju aktivnosti u okviru kontrole saobraćaja i bezbjednosti gostiju u ugostiteljskim objektima.

U obimnoj akciji, u kojoj sudjeluje veliki broj pripadnika jedinice za posebne namjene MUP-a, kriminalističke policije, i pripadnika jedinice za sprječavanje nereda prekontrolisano je blizu 200 automobila i desetak ugostiteljskih objekata, gdje se u najvećoj mjeri okupljaju mladi.

Policija je uručila nekoliko prekršajnih naloga, vozačima koji su počinili prekršaje prema Zakonu o bezbijednosti saobraćaja ZDK.

Tokom kontrole ugostiteljskih objekata, mješoviti timovi policije su u skladu sa članom 25. Zakona o bezbjednosti u ZDK vršili identifikaciju zatečenih osoba i kontrolisala eventualno nošenje oružja ili predmeta koji bi mogli predstavljati opasnost za ostale goste u objektima. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.