maglajinfo.com
vijesti crna hronika 995

Pronađen i puško-mitraljez

Od Dobojlija oduzeto oružje, ručni bacač raketa i eksploziv

15.01.2019. 12:44 0

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, 14.01.2019. godine, identifikovali su lice V.Đ. (2000) sa područja grada Doboja, koje je istog dana iza ponoći sa vatrenim oružjem nanijelo oštećenja na elektro-napojnoj odnosno kontakt mreži, usljed čega je došlo do obustave željezničkog saobraćaja na lijevom kolosijeku za vozove, koji saobraćaju na relaciji Maglaj-Doboj, saopćeno je iz MUP-a RS.

Kako se navodi u saopćenju istog dana na području grada Doboja izvršen je pretres stana i drugih prostorija vlasništvo lica LJ.Đ. a koje koristi lice V.Đ., prilikom čega je pronađen i oduzet puško-mitraljez, sa tri okvira za municiju, 140 komada različite municije i okviri za automatsku pušku bez municije.

Operativnim saznanjima utvrđeno je da je lice V.Đ. od lica M.S. sa područja grada Doboja uzelo automatsku pušku 13.01.2019. godine, te da je istu vratilo drugog dana u podnevnim časovima. Kod lica M.S je pronađena i oduzeta automatska puška kao i tri okvira za municiju, gdje se u jednom okviru nalazilo devet komada municije.

- Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lica M.S., prilikom čega je pronađena i oduzeta jedna automatska puška, jedna prepravljena puška „Špagin“, ručni bacač raketa, 1689 komada različite puščane municije, tri tromblonska metka, tri ručne bombe i četiri komada trotilskog eksploziva - navodi se u saopćenju MUP-a RS. 

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica V.Đ. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Oštećenje ili uništenje javnih uređaja“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će protiv lica M.S., LJ.Đ. i M.S. biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.