Mravići: U saobraćajnoj nesreći poginula žena s potjernice Interpola

9.09.2015. 23:01 0

Državljanka Hrvatske Kristina Ledinko (38) poginula je u saobraćajnoj nesreći dana na magistralnom putu M-17 u blizini naseljenog mjesta Mravići u općini Doboj-Jug.

Povrede neutvrđenog stepena zadobile su još dvije osobe koje su službeno pratile nastradalu ženu, koja je prvobitno bila uhapšena na području Prnjavora, piše Klix.

Hapšenje Kristine Ledinko izvršili su pripadnici Policijske stanice Prnjavor na osnovu međunarodne potjernice Interpola Hrvatske, a nakon hapšenja nastradala žena je prema zakonskoj obavezi prevožena u Sarajevo, gdje je trebala biti saslušana u Sudu BiH. 

Nastradala Kristina Ledinko je iz Rijeke, a postojao je osnov sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa droge zbog čega je i izdata međunarodna potjernica. 

U saobraćajnoj nesreći su sudjelovala dva vozila, od kojih je jedno službeno policijsko vozilo RS-a, u kojem su povrijeđena dva policijska službenika iz Prnjavora.

"Oko 11 sati i 40 minuta došlo je do sudara dvaju vozila, u kojem je poginula jedna a dvije osobe povrijeđene. Uviđajni policijski tim MUP ZDK-a s dežurnim tužiocem obavlja uviđajne radnje i za sada nemamo više informacija vezanih za ovu nesreću", rekla je Aldina Ahmić, portparolka policije MUPZDK-a.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Doboj-Maglaj, u blizini mjesta Mravići, saobraćaj se na ovom dijelu puta odvija otežano.

Istraga o ovoj nesreći je u toku.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.