Saopćenje MUP-a

MUP ZDK: 12-godišnjak sam upravljao automobilom od Sarajeva do Tešnja

23.10.2015. 16:38 0

MUP ZDK izdao je saopćenje o slučaju koji je zaintrigirao bh. javnost, a riječ je o 12-godišnjem dječaku koji je sinoć upravljao putničkim vozilom od Sarajeva do Tešnja, prošao naplatnu kućicu nakon čega je tek obaviještena policija, a zaustavio se tek kada mu je nestalo goriva.

Nakon što je dana 22.10.2015. godine, u 19,00 sati, Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona obaviješten o nestanku putničkog vozila na području Kantona Sarajevo, u kojem se nalazilo jedno maloljetno lice, o navedenom su odmah obaviještene sve policijske patrole na području Zeničko-dobojskog kantona, te su na više lokacija na saobraćajnicama formirani kontrolni punktovi radi zaustavljanja svih vozila i pronalaska traženog vozila i lica.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti u 21,25 sati, u mjestu Šije, općina Tešanj, pored magistralnog puta M-17, policijska patrola Policijske stanice Doboj jug je pronašla predmetno vozilo, u kojem se na mjestu vozača nalazilo malodobno lice iz Sarajeva.

Izvršenim uviđajnim radnjama, pregledom snimaka nadzornih kamera, te drugim mjerama poduzetim od strane policijskih službenika utvrđeno je da je dječak upravljao vozilom na relaciji Sarajevo-Šije, gdje je i pronađen od strane policijske patrole. O svemu navedenom je informisano i Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.