maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1701

MUP ZDK: U automobilu pronađena droga

31.10.2016. 22:33 0

U okviru pojačanih mjera i radnji koje su poduzimane s ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta iz krivičnih djela, sredstava za izvršenja krivičnih djela, oružja, opojnih sredstava i drugih nedozvoljenih predmeta, zenička policija je u mjestu Lašva lišila slobode O.B., rođen 1994. godine, i F.I., rođen 1993. godine, oba iz Viteza, zbog posjedovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 335,10 grama, a kod suvozača F.I. je pronađena praškasta materija i dva paketića od alu-folije sa sadržajem biljne materije.

Policija je u Školskoj ulici u Zenici izvršila pregled vozila “renault laguna”, registarskih oznaka A79-J-072, kojim je upravljao D.H., rođen 1989. godine, iz Zenice, i tom prilikom ispod sjedišta suvozača pronašla pištolj s okvirom i sedam komada municije.

S obzirom na to da osoba za navedeno oružje nije posjedovalo odobrenje, lišena je slobode i zadržana u službenim prostorijama, a oružje je oduzeto, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću policija MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.