MUPRS: Uhapšeno 28 osoba i oduzeto više kilograma marihuane

19.09.2017. 17:27 0

U operativnoj akciji policije RS-a kodnog naziva ''Petrićevac'', koja je pripremana od marta ove godine, zaplijenjeno je više kilograma marihuane i određena količina kokaina, a koji su bili namijenjeni crnom tržištu na području Banje Luke, Mrkonjić-Grada, Prnjavora i Bosanske Dubice, saopćio je danas ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač.

Potvrdio je da su izvršeni pretresi na 31 lokaciji i uhapšeno 28 osoba, od kojih 22 osobe nisu ranije nikada dovođene u vezu s krivičnim djelima.

- Radi se o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom i preprodajom droge. Pronađena je i određena količina naoružanja, za koju će se naknadno utvrditi da li je korištena u nekim krivičnim djelima, te roba iz ranijih krađa i provala – rekao je Lukač na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Načelnik Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić je rekao da su svi članovi ove organizovane grupe imali zadatke od nabavke, pakovanje do distribucije narkotika krajnjim korisnicima.

- Uhapšeni će biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci. Od uhapšenih, 22 osobe nikada nisu procesuirane, niti su ikada odgovarale za bilo koje krivično djelo - istaknuo je Ilić.

Nezvanično, u Banjoj Luci uhapšeni su: Ognjen Ćutković, Željko Petković, Bojan Palačković, Nemanja Drljača, Dejan Čajić, Ivan Sliško, Saša Čupeljić, Vanja Savić, Milan Bajić, Dalibor Ćutković, Marko Lazendić, Željko Stefanović, Dalibor Vukelić, Nenad Miletić, Milan Tuckešić, Gojko Oroz, Milijan Prerad, Savo Savanović, Dubravko Smiljičić, Đorđe Majkić, Miloš Radanović, Slobodan Oljača, Dejan Blagojević, Radovan Radanović i Filip Vranješ.

U Kozarskoj Dubici su uhapšeni: Aleksanadar Pralica i Benjamin Kanuri, a u Mrkonjić-Gradu Gojko Dakić.

Pretresi u okviru akcije kodnog naziva "Petrićevac" izvršeni su na 29 lokacija na području grada Banja Luka, te po jednoj lokaciji na području Mrkonjić-Grada i Kozarske Dubice.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.