maglajinfo.com
vijesti crna hronika 3366

Jake mjere osiguranja

Mustafa Hasanbašić predat pripadnicima MUP-a Republike Srpske

10.03.2018. 20:50 0

Mustafa Hasanbašić (1977.) iz Tešnja predat je večeras pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Danas u 16,15 sati na području općine Maglaj u naselju Jablanica, od strane policijskih službenika Policijske stanice Maglaj lociran je i stavljen pod kontrolu Mustafa Hasanbašić rođen 1977. godine iz Tešnja.

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK za Hasanbašićem se intenzivno tragalo proteklih dana, a on se tražio zbog centralne potrage koja je raspisana od strane Kazneno popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica zbog bjekstva, odnosno skidanja uređaja za praćenje mjere izdržavanja kazne elektronskog nadzora.

Također Hasanbašić se sumnjiči da je upotrijebio vatreno oružje na policijske službenike u Doboju 9. marta 2018. godine.

Nakon lišenja slobode, Hasanbašić je sproveden u službene prostorije Policijske stanice Maglaj gdje su nad istim poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Nakon kriminalističke obrade uz jake mjere osiguranja Hasanbašić je dovezen u Dom zdravlja u Maglaju na pregled a zatim ponovo vraćen u prostorije Policijske stanice Maglaj gdje su ga večeras oko 20,00 sati preuzeli pripadnici MUP-a RS-a.

Kako je saopćeno ranije, Hasanbašić će na dalje postupanje biti predat policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet i policijskim službenicima Policijske uprave Doboj MUP-a RS.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.