NAP/List Avaz
vijesti crna hronika 3117

Na Planama kod Maglaja smrtno stradao deminer Muharem Gerzić

8.08.2014. 22:40 0

Na području naselja Plane (Bijela Ploča) u Općini Maglaj u popodnevnim satima smrtno je stradao deminer jedne privatne kompanije iz Viteza.

Kako su rekli u Policijskoj stanici Maglaj za bh. novinsku agenciju Patria na lice mjesta upućen je kantonalni tužilac, a uviđaj je izvršila Policijska stanica Maglaj.

 

- Danas oko 16:45 dogodio se ovaj nesretni slučaj. Vjerovatno se radilo o neeksplodiranom ubojitom sredstvu, ali više detalja ne možemo otkriti - kazali su iz Policijske stanice za NAP.

 

Kako otkriva avaz.ba, u minskoj nesreći koja se u poslijepodnevnim satima dogodila u rejonu Plane-Bijela Ploča kod Maglaja, smrtno je stradao Muharem Gerzić (52) iz Bosanske Krupe, deminer Udruga "Pazi mine" iz Viteza. Unesrećeni je u Službu hitne medicinske pomoći dovezen bez znakova života.

 

"Mogli smo samo konstatovati smrt", rekao je dežurni ljekar dr. Galaleldin Makawi.

 

Vidno utučeni pripadnici demenerske Udruge nisu smogli snage davati izjave povodom gubitka kolege Muharema. 
 

Inače, demineri Udruge "Pazi mine" bili su angažovani na zadatku BH MAC-a na lokalitetu Plane-Bijela Ploča-Jablanica i češćenju 29 hiljada metara kvadratnih terena koje finansira fondacija "Svijet bez mina" iz Ciriha.

 

"Minska nesreća dogodila se na lokaciji poznatoj kao 'Mjesec', gdje se nekada nalazila linija razgraničenja. Ovo područje izuzetno je opasno, a mnogo kažu da nisu nigdje vidjeli više PROM-ova (pješadijska rasprskavajuća odskočna mina)”, rekao je za List "Avaz" Nijaz Delić, pripadnik Službe Civilne zaštite općine Maglaj.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.