maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1099

Pregledano 931 lice

Na području ZDK pregledano 125 ugostiteljskih objekata: Oduzeti noževi, bejzbol palice, CS sprejevi

18.01.2016. 16:49 0

Dana 16.01.2016. godine, u noćnim satima, od strane policijskih timova na području Zeničko-dobojskog kantona su planirane i organizovane operativno taktičke mjere i radnje-racije, u okviru kojih su vršeni detaljni pregledi određenih ugostiteljskih objekata i sportskih kladionica.

Planiranim mjerama i radnjama je prethodila detaljna analiza i procjena, kada je izvršen odabir ugostiteljskih objekata, za koje se raspolagalo operativnim saznanjima da ista posjećuju lica sklona vršenju krivičnih djela i prekršaja, kao i lica sklona nedozvoljenom posjedovanju i nošenju oružja.

U okviru ovih racija, koje su sprovedene od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u svim gradovima na području Kantona, izvršen je pregled 125 objekata u kojim je pregledano 931 lice. Tom prilikom je oduzet određen broj hladnog oružja (noževi i bejzbol palice) i CS sprejeva.

Naznačenim aktivnostima je pronađena i oduzeta i određena količina biljne i praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i koja će biti predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Takođe su, u skladu sa odredbama Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona, u 8 slučajeva izdati prekršajni nalozi licima u ugostiteljskim objektima zbog točenja alkoholnog pića maloljetnim licima, te su izdata 2 prekršajna naloga zbog nepostupanja po naredbi ovlaštenog službenog lica, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću analitiku i planiranje MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.