maglajinfo.com/N1
vijesti crna hronika 2998

Načelnik PU Žepče Vladimir Jozinović: Neviđene deformacije na vozilu nakon nesreće

7.02.2016. 14:34 0

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se sinoć oko 23 sata dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Goliješnica kod Maglaja život su izgubile tri osobe. Još tri osobe su povrijeđene, ali su van životne opasnosti.

U sudaru su sudjelovala dva vozila, Toyota Land Cruiser, austrijskih registracija, i putnički automobil Mercedes, u kojem su se nalazile sve tri poginule osobe.

U vozilu Mercedes registarskih oznaka E70-M-070, su se nalazili Oliver H. rođen 1997. godine iz Tatarbudžaka, općina Žepče, Monika A. rođena 1997. godine i Nevena M. rođena 1996. godine iz mjesta Orahovica. Sve troje su smrtno stradali.

U vozilu Toyota Land Cruiser registarskih oznaka G-S235-AV, Austrija, nalazili su se Enisa B., Bisera B. i Ermin B.

"Po dolasku na mjesto nesreće zatekli smo prestrašnu situaciju. U dugogodišnjem radu nikada nismo vidjeli takve deformacije na jednom vozilu usljed jakog udara. Pretpostavlja se da je vozilo išlo velikom brzinom i najvjerovatnije da se vozač Mercedesa nije uspio zadržati u svojoj traci pri čemu je direktno udario u drugo vozilo", kazao je za N1 načelnik PU Žepče, Vladimir Jozinović.

Na mjestu nesreće specijalizirani tim pripadnika vatrogasne jedinice je izvlačio poginula lica iz vozila, jer su vozila uništena a deformirani dijelovi vozila bili su priklještili nastradale putnike.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.