maglajinfo.com
vijesti crna hronika 667

Nastavljena potraga za šestogodišnjim dječakom: Pretražuje se korito Bosne od Maglaja prema Doboju

19.05.2019. 10:50 0

Nastavlja su potraga za 6-godišnjim dječakom I.M. koji je upao u nabujali Mračajski potok. Pretragom cijelog potoka otklonjena je sumnja da se tijelo dječaka nalazi u potoku, navodi se u saopćenju Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK.

Jučerašnja pretraga korita i obala rijeke Bosne odvijala se do Maglaja, a danas  se nastavlja od Maglaja prema Doboju koju će predvoditi tim KUCZ-e, ZDK-a.

Ponovo će se pratažiti korito rijeke Bosne od Begovog Hana do Maglaja. Pretragu dodatno otežava zamućena rijeka Bosna i nakupine smeća i otpadnog materijala na obalama rijeke.

U potrazi učestvuje tim KUCZ-a, FUCZ-e, SNIK Atom Zavidovići, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, RK Bosna Zenica, GSS Zavidovići, GSS Žepče, vatrogasci, lovci, rafting i kajak klubovi, porodica prijatelji i mještani.

Mještani su vođeni obučenim spasiocima i pretraživat će svaki metar obale rijeke Bosne.

Tokom potrage rijekom Bosnom nizvodno od Zavidovića tražit će se tijelo A.G. za koga se pretpostavlja da se nalazi u rijeci Bosni jer su stvari istog pronađene na lijevoj obali rijeke Bosne kod mjesta Porobić, navodi se u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.