Ramazan 1440/2019. Maglaj | 22.05.

Sehur

Iftar

Vaktija 1440/2019. vaktija.ba
maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1026

Optuženi da su se neovlašteno bavili trgovinom preko PIK-a

27.11.2018. 15:28 0

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnice protiv tri osobe iz Brčkog zbog osnovane sumnje da su se u dužem vremenskom periodu nedozvoljeno bavili trgovinom u većem obimu.

Dvjema odvojenim optužnicama optuženi se terete da su nemajući ovlaštenje za trgovinu, radi prodaje nabavljali robu u vrijednosti koja prelazi 10.000 maraka, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko Distrikta BiH.

Optuženom M. Ćirkoviću (30) stavlja se na teret da je znajući da ne posjeduje odobrenje za bavljenje trgovinom kao samostalni poduzetnik kroz kontinuiranu djelatnost putem internet portala "PIK. ba" (olx.ba) nudio na prodaju vozila čija tržišna vrijednost značajno nadilazi navedeni iznos.

Zasebnom optužnicom A. Memić (44) i S. Memić (38) terete se da su nabavili veću količinu obuće s prišivenim znacima sličnim poznatim robnim brendovima (Adidas, Nike, Puma i dr.), koju su radi prodaje predstavili kao originalnu na društvenoj mreži Facebook.

Optužnice s dokazima o kaznenom djelu nedozvoljene trgovine (iz člana 261 stav (1) Kaznenoga zakona Brčko distrikta BiH), a za A. Memić i S. Memić i za kazneno djelo Neovlaštena upotreba tuđe tvrtke (iz člana 258 Krivičnog zakona) Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH dostavilo je nadležnom sudu na daljnji kazneni postupak.

Obje optužnice su u fazi prethodnog saslušanja pred Osnovnim sudom Distrikta u cijelosti potvrđene, navodi se u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.