Osumnjičeni Edin Omerović pušten da se brani sa slobode

9.06.2014. 20:05 0

Kako prenosi List 'Avaz' Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici, Unkas Arnaut, danas je saslušao osumnjičenog Edina Omerovića iz Omerdinog Polja kod Maglaja, te mu nije odredio jednomjesečni pritvor, iako je to tražila tužiteljica Tužilaštva Zeničko - dobojskog kantona (ZDK) Dinka Lukes.

Podsjećamo, Edin je uhapšen u nedjelju ujutro pod sumnjom da je skrivio smrt svog oca Halida.

 

Ubistvo na Omerdinom Polju: Halida Omerovića ubio sin Edin

 

Obavljena je obdukcija tijela stradalog, te je sudski vještak dr. Zdenko Cihlar konstatovao prijelom lobanje, te izljev krvi u mozak, koji je uzrokovao smrt. Prema dosadašnjem toku istrage, utvrđeno je da je došlo do sukoba između Halida i njegovog mlađeg sina, u koji se onda umiješao Halidov stariji sin Edin. Halid je, nakon što mu je pružena medicinska pomoć, odbio hospitlizaciju i vratio se kući, nakon čega je umro. Edin Omerović je pušten da se brani sa slobode, a zvanično je osumnjičen da je izvršio krivično djelo "nanošenje teških ozljeda sa smrtnom posljedicom".

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.